Edgewood Residence

Services

Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence
Edgewood Residence

1924 English Cottage Home

This 1924 English Cottage style home underwent a multi-phase comprehensive remodel that brightened and elevated the kitchen and butler’s pantry, office, art studio, and master suite. The resulting spaces are illuminated, sleek, enduring, and comfortable–luxurious for family living and harmonious with the home’s historic style.

Read More  ▾

Cottage Luxury

The master plan of this remodel affected nearly every aspect of the public spaces of our client’s home. The initial phase included a kitchen remodel that brightened up the space dramatically. The soft white on the kitchen cabinets contrasts nicely against the island. The space is light and bright thanks to its large steel doors that open into to the patio which overlooks the new tranquil koi pond. On the opposite end of the kitchen a stunning butler’s pantry vibrantly draws you in with its bold orange color.

The living room’s fireplace underwent a small change with new stone slab hearth, beautiful plaster corbels and an updated plaster surround.

The extensive master suite remodel completes the most recent phase of the renovation. The new suite includes a large dressing room as well as a spacious master bath equipped with a luxurious soaking tub and walk-in shower. A stunning stone tile accent feature wall that carries onto the ceiling, creates beautiful symmetry within the space. The new teak vanity pairs nicely with the stone countertop that features fluid movement with exquisite blue-gray tones.

The remodel of the second-story included a bathroom remodel, an attic conversion, as well as new cabinetry in the adjacent bedroom to better serve as an office. The newly converted attic has skylights that flood the room with natural light, and with the help of the bright, neutral paint and new oak flooring, the room now creates the perfect sanctuary. The bright space is anchored by beautiful wood shade pendants that warmly complement the palette. Its stepped oval shape allows for gentle ambient illumination in addition to the more focused downlight, perfect for relaxing.

The outdoor art studio added another element of relaxation to the home. A new skylight was added to maximize natural light and since the space is utilized as an art studio, practical elements were added such as a stainless steel sink and cork pin-up wall to spotlight art.

SCOPE OF PROJECT

Phase I: Kitchen, Butler’s Pantry & Bathroom Remodels; New Lighting & Flooring in Office
Phase II: Master Bathroom & Art Studio Remodel, New Koi Pond

ARCHITECTURAL STYLE

English Cottage Style

SIZE OF HOME

4,560 Sq. Ft.