San Rafael Residence

San Rafael Residence

Contemporary Home Zen Oasis

Nestled in the lush green landscape of the San Rafael Hills of Pasadena, CA, this home features stunning views out of every window. Our clients wanted to redesign the interior of the home to have a Zen-like, minimalistic ambiance, that incorporated many priceless Chinese family heirlooms. This was achieved by cultivating a personalized design aesthetic in partnership with Wford Interiors. The upgraded floor plan uses walls of glass, abundant natural light, slatted light-wood paneling, and purposefully designed transitional spaces to allow the spaces to flow naturally into one another.
In the kitchen, new contemporary oak cabinets complement the sleek, walnut upper cabinets and island. Teak wood slats found behind a section of floating upper cabinets elegantly hide the staircase leading to the first floor. Outdoors, the home’s brightened exterior, balconies and outdoor seating areas, terraced gardens, and an Olympic-sized lap pool with hot and cold plunge pools provide a tranquil setting.